Šípkový mušt
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
šípky
podľa chuti
horúca voda
200
g
cukor
1
g
kyselina citrónová
postup
1.
Šťavu zo šípok získame tak, že rozdrvené plody zalejeme horúcou vodou v pomere 1:1, necháme ich 1 až 2 dni vylúhovať a až potom šípky vylisujeme alebo rozdrvené ich zahrievame asi 30 min. vo vode s teplotou 80 stupňov a potom ich za horúca lisujeme.
2.
Odkalenú šťavu upravujeme prídavkom 200 g cukru a 1 až 2 g kyseliny citrónovej na 1 l šťavy.
3.
Takto upravený mušt plníme do fliaš a sterilizujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.