Pridať recept

Paradajkový lekvár s čili

ingrediencie

2 kg
paradajky
1 KL
mletý zázvor
1,2 kg
kryštálový cukor
4 KL
kyselina citrónová
2 balíčky
vanilkový cukor
1 ks
paprička čili

postup

1.
Paradajky poriadne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme ich do hrnca, pridáme kryštálový cukor, mletý zázvor a vanilkový cukor. Zmes varíme približne 2 hodiny domäkka.
 
2.
Nakoniec vmiešame kyselinu citrónovú a nasekanú čili papričku. Lekvár môžeme prepasírovať cez sitko, alebo ho iba rozmixujeme ponorným mixérom.
3.
Hotovým lekvárom naplníme sklenené poháre a sterilizujeme ich približne 20 minút pri teplote 80°C, Poháre potom obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Slivky do zásoby
Slivky do zásoby: Slivková nutella, detská výživa či poctivý domáci lekvár
Slivková sezóna je v plnom prúde a je treba vymyslieť, čo s tými, ktoré neskončia v koláči či zemiakových knedliach.
Ceresnovy dzem
Zaváraniny a džemy
Broskyňový kompótJemnejšiu korenistú chuť broskyňového kompótu dosiahnete tak, že do pohárov pridáte aj...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.