Paradajkový lekvár s čili
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
paradajky
1
KL
mletý zázvor
1,2
kg
kryštálový cukor
4
KL
kyselina citrónová
2
balíčky
vanilkový cukor
1
ks
paprička čili
postup
1.
Paradajky poriadne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme ich do hrnca, pridáme kryštálový cukor, mletý zázvor a vanilkový cukor. Zmes varíme približne 2 hodiny domäkka.
2.
Nakoniec vmiešame kyselinu citrónovú a nasekanú čili papričku. Lekvár môžeme prepasírovať cez sitko, alebo ho iba rozmixujeme ponorným mixérom.
3.
Hotovým lekvárom naplníme sklenené poháre a sterilizujeme ich približne 20 minút pri teplote 80°C, Poháre potom obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Uložiť, nestratiť! Perfektné veľkonočné recepty a nápady na obložené misy, rolády, aspiky, tlačenky a iné pochúťky, každej návšteve vyrazia dych!
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.