Pridať recept

Kyslá tekvicová marmeláda

ingrediencie

2 kg
tekvica
2 ks
pomaranč
240 ks
citrón
1 liter
voda
1/2 KL
strúhaný zázvor
1 kg
želírovací cukor

postup

1.
Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Pomaranče a citróny poriadne vydrhneme a nakrájame na mesiačiky.
 
2.
Všetko vložíme do hrnca s vodou, pridáme nastrúhaný zázvor a zmes varíme na miernom ohni približne 25 minút. Potom vyberieme citrusové šupky a zmes rozmixujeme ponorným mixérom.
3.
Pridáme želírovací cukor a marmeládu 10 minút varíme. Potom ju ešte horúcu plníme do čistých sklenených pohárov. Tie uzavrieme, otočíme hore dnom a marmeládu necháme úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...