Pridať recept

Slivkové čatní s vínom

ingrediencie

900 g
slivky
1 PL
vlašské orechy
1 hrsť
hrozienka
175 ml
balzamikový ocot
150 ml
červené víno
250 g
želírovací cukor
1 štipka
mletá škorica
1 ks
mletý klinček

postup

1.
Slivky poriadne umyjeme, nakrájame na menšie kúsky alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme ich do kastróla, zalejeme balzamikovým octom a varíme na miernom ohni približne 20 minút.
 
2.
Potom pridáme víno, hrozienka, mletú škoricu, želírovací cukor, mletý klinček a orechy. Za občasného premiešania zmes ohrievame ešte 5 minút.
3.
Ešte horúce čatní nalejeme do pohárov, uzavrieme ich, otočíme hore dnom a necháme ich úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...