Pridať recept

Ovocné čatní

ingrediencie

500 g
tekvica
2 PL
maslo
300 ml
biele víno
400 g
jablko
50 g
sušené brusnice
4 PL
med

postup

1.
Na miernom ohni v rozpálenom hrnci rozpustíme med, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, všetko spolu premiešame. Prilejeme víno a na miernom ohni varíme, kým sa neodparí.
 
2.
Keď zmes začne vrieť, pridáme olúpané jablká nakrájané na kocky a brusnice. Všetko spolu varíme domäkka.
3.
Horúce čatní nalejeme do pohárov, ktoré uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 90°C. Nebojte sa, že v čatní bude cítiť víno, všetko sa pri varení odparí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...