Pridať recept

Kompót z egrešov

ingrediencie

500 g
kryštálový cukor
1 kg
egreše
1/4 KL
kyselina citrónová
1 liter
voda

postup

1.
Vodu prevaríme, necháme v nej úplne rozpustiť kryštálový cukor a nakoniec pridáme kyselinu citrónovú.
 
2.
Medzitým umyjeme a očistíme egreše. Nasypeme ich do pohárov a zalejeme ešte horúcim nálevom tak, aby boli všetky ponorené. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 90°C približne 20 minút.
3.
Potom poháre schladíme a pred uložením do špajze zľahka pretrepeme.
4.
TIP: K egrešom môžeme pridať červené ríbezle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sladký malinový kompót
Zavárajte bez cukru! Vyskúšajte ovocie s medom vo vlastnej šťave
Leto, čas zavárania, konzervovania. Vyskúšajte tento rok jeden z tých najjednoduchších konzervovaní ovocia a to...
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.
Zdroj vlákniny na celý rok: EGREŠE podporujú hojenie rán, chráni pred vredmi a znižujú riziko srdcových
Zdroj vlákniny na celý rok: EGREŠE pomáhajú bojovať s častými zdravotnými problémami. Pri výbere sledujte túto jednú vec!
Egreše sa kedysi na Slovensku pestovali takmer v každej záhrade. Naše prababičky obdivovali ich všestrannosť,...
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Egreše
VIDEO: Egreše pomôžu s vráskami i depresiou
Malé sladké bobule sú oveľa viac než len občasný letný snack.