Pridať recept

Zemiakové knedličky

4
porcie
27
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
zemiaky
3 ks
vajce
150 g
hladká múka
1 podľa chuti
soľ
1 podľa chuti
mleté čierne korenie
1 trochu
nastrúhaný muškátový oriešok
4 PL
strúhaný parmezán
4 PL
maslo
6 ks
lístky šalvie

postup

1.
Uvaríme zemiaky v šupe do mäkka, olúpeme a roztlačíme. Oddelíme bielka od žĺtok. Bielka natuho vyšlaháme a primiešame múku, žĺtka, korenie, soľ, muškátový orech a posledné zemiaky. Zjemna premiešame.
 
2.
Uvaríme osolénu vodu a pomocou lyžice vhadzujeme zemiakovú zmes. Varíme kým knedlíky nevyplávu na vrch. Potom ich povyberáme na servírovaciu misu a posypeme sýrom. Na masle dozlatista osmažíem šalviu a pokvapeme knedlíky. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia...
Vaječný žĺtok
Video: Ako oddeliť žĺtka od bielok?
Najlepšie recepty na nadýchané piškóty, bábovky, či cupcakes, začínajú rovnako: Oddelíme žĺtka od bielkov...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: