Zemiakové knedličky
4
porcie
27
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
3
ks
vajce
150
g
hladká múka
1
podľa chuti
soľ
1
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
trochu
nastrúhaný muškátový oriešok
4
PL
strúhaný parmezán
4
PL
maslo
6
ks
lístky šalvie
postup
1.
Uvaríme zemiaky v šupe do mäkka, olúpeme a roztlačíme. Oddelíme bielka od žĺtok. Bielka natuho vyšlaháme a primiešame múku, žĺtka, korenie, soľ, muškátový orech a posledné zemiaky. Zjemna premiešame.
2.
Uvaríme osolénu vodu a pomocou lyžice vhadzujeme zemiakovú zmes. Varíme kým knedlíky nevyplávu na vrch. Potom ich povyberáme na servírovaciu misu a posypeme sýrom. Na masle dozlatista osmažíem šalviu a pokvapeme knedlíky. Podávame horúce.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.