Pridať recept

Kvasené uhorky

ingrediencie

podľa chuti
uhorka
trochu
kôpor
trochu
horčičné semeno
trochu
celé čierne korenie
trochu
voňavé korenie
nálev
60 g
soľ
1 liter
voda

postup

1.

Dôkladne umyté uhorky uložíme do 5 litrových fliaš. Pridáme k nim kôpor, horčičné semeno, čierne a voňavé korenie.

 
2.

Takto poukladané uhorky zalejeme teplým slaným nálevom, ktorý si pripravíme z (60 g soli na 1 l vody) a povrch uhoriek zaťažíme, tak aby boli stále ponorené v náleve. Tým sa vytvoria priaznivé podmienky pre baktérie mliečneho kvasenia, ktoré pri najvhodnejšej teplote 25 až 30 stupňov prekvasia uhorky za 2 až 3 týždne.

3.

Mliečne vykvasené uhorky sa väčšinou priamo konzumujú bez ďalšej úpravy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Kyslé uhorky
Môžu sa kyslé uhorky pokaziť? Ak ich máte dlho otvorené, stane sa toto, pozrite sa!
Zavárané uhorky - ako dlho môžu byť otvorené a kde ich skladovať? Ako zistíme, či sú už pokazené?