Kvasené uhorky
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
uhorka
trochu
kôpor
trochu
horčičné semeno
trochu
celé čierne korenie
trochu
voňavé korenie
nálev
60
g
soľ
1
liter
voda
postup
1.
Dôkladne umyté uhorky uložíme do 5 litrových fliaš. Pridáme k nim kôpor, horčičné semeno, čierne a voňavé korenie.
2.
Takto poukladané uhorky zalejeme teplým slaným nálevom, ktorý si pripravíme z (60 g soli na 1 l vody) a povrch uhoriek zaťažíme, tak aby boli stále ponorené v náleve. Tým sa vytvoria priaznivé podmienky pre baktérie mliečneho kvasenia, ktoré pri najvhodnejšej teplote 25 až 30 stupňov prekvasia uhorky za 2 až 3 týždne.
3.
Mliečne vykvasené uhorky sa väčšinou priamo konzumujú bez ďalšej úpravy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.