Špargľová polievka s vaječným žĺtkom
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
špargľa
30
g
tuk
30
g
hladká múka
1/4
liter
smotana
1
ks
vaječný žĺtok
ks
soľ
ks
petržlenová vňať
1,5
litre
voda
postup
1.
Polievku varíme z čerstvých výhonkov špargle, ktoré očistíme, silnejšie ošúpeme a nakrájame na kúsky, tvrdé a horkasté časti odstránime.
2.
Z tuku a múky pripravíme svetlú zásmažku, rozriedime ju, osolíme, prevaríme a špargľu v nej varíme domäkka asi 10 minút.
3.
Polievku zjemníme smotanou s rozšľahaným žĺtkom a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.