Pridať recept

Uhorkové rezy

ingrediencie

podľa chuti
uhorka
nálev
1 liter
voda
3/4 liter
ocot
20 g
soľ
70 g
cukor
1 ks
bobkový list
3 ks
celé čierne korenie
3 ks
celé nové korenie
1 vetvička
kôpor
3 ks
cibuľa
1 KL
horčicové korenie

postup

1.

Konce uhoriek odrežeme, umejeme ich, rozkrojíme na kolieska hrubé 2 až 3 cm hrubé.

 
2.

Litrové fľaše sterilizujeme 35 až 40 min. pri teplote 90 až 95 stupňov a do takto nachystaných fliaš naukladáme nakrájané uhorky.

3.

Na prípravu nálevu použijeme: 1 l vody, 3/4 l 8% octu, 20 g soli, 70 g cukru, 1 bobkový list, 3 zrnká čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, vetvičku kôpru, 3 kolieska cibule, lyžičku horčicového korenia.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Kyslé uhorky
Môžu sa kyslé uhorky pokaziť? Ak ich máte dlho otvorené, stane sa toto, pozrite sa!
Zavárané uhorky - ako dlho môžu byť otvorené a kde ich skladovať? Ako zistíme, či sú už pokazené?