Kvasená kapusta
ingrediencie
postup
Z hlávkovej kapusty očistíme povrchové listy, ktoré prekrojíme na polovice, vyrežeme z nich hlúby a potom ju režeme na jemné rezance. Nakrájanú kapustu osolíme, pridáme rascu a premiešame s nastrúhanou cibuľou a jablkom.
Tlačíme ju do nádob tak, aby sa vytlačil všetok vzduch a aby uvoľnená šťava vystúpila na povrch. Nad kapustou necháme asi 10 cm voľného priestoru na záťaž. Prikryjeme a zaťažíme.
V miestnosti, kde je 18 až 20 stupňov, začína kapusta v priebehu troch dní peniť, až šťava preteká. Neskôr - pri mliečnom kvasení - pena upadne a kapusta je do troch týždňov vykvasená natoľko, že ju môžeme odoberať. Dobrá kapusta je priesvitná a má jemnú kyslastú chuť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.