Pridať recept

Marinovaná červená kapusta

ingrediencie

podľa chuti
červená kapusta
1 ks
cibuľa
1 ks
jablko
1 KL
rasca
1 KL
horčicové semeno

Nálev

200 g
cukor
70 g
soľ
2 litre
horúca voda
1/2 liter
ocot

postup

1.

Jemne nastrúhanú červenú kapustu prelejeme slanou vriacou vodou a vyžmýkame ju. Pridáme k nej cibuľu nakrájanú na kolieska, jablko, rascu a horčicové semeno.

 
2.

Cukor a soľ rozpustíme v horúcej vode na nálev, prilejeme ocot a po ochutení ešte upravíme podľa chuti.

3.

Kapustu premiešame s teplým nálevom a hneď plníme do fliaš, ktoré sterilizujeme 40 min. pri teplote 95 stupňov.

4.

Nálev pripravíme z 2 l vody, 1/2 l 8% octu, 200 g cukru, 70 g soli.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...