Marinovaná červená kapusta
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
červená kapusta
1
ks
cibuľa
1
ks
jablko
1
KL
rasca
1
KL
horčicové semeno
Nálev
200
g
cukor
70
g
soľ
2
litre
horúca voda
1/2
liter
ocot
postup
1.
Jemne nastrúhanú červenú kapustu prelejeme slanou vriacou vodou a vyžmýkame ju. Pridáme k nej cibuľu nakrájanú na kolieska, jablko, rascu a horčicové semeno.
2.
Cukor a soľ rozpustíme v horúcej vode na nálev, prilejeme ocot a po ochutení ešte upravíme podľa chuti.
3.
Kapustu premiešame s teplým nálevom a hneď plníme do fliaš, ktoré sterilizujeme 40 min. pri teplote 95 stupňov.
4.
Nálev pripravíme z 2 l vody, 1/2 l 8% octu, 200 g cukru, 70 g soli.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.