Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marinovaná cvikla

ingrediencie

podľa chuti
cvikla
trochu
cibuľa
trochu
celé čierne korenie
trochu
bobkový list
1 liter
vínny ocot
30 g
soľ
trochu
rastlinný olej

postup

1.
Dobre umyté buľvy cvikly sa varia 3 až 4 h a potom sa nechajú vychladnúť. Vychladnuté sa nakrájanú na rezy a uložia sa do fliaš.
2.
Medzi ne sa vkladajú malé rezy cibule, ďalej čierne korenie a bobkový list. Zalejú sa čistým prevareným vínnym octom, osoleným podľa chuti (30 g na 1 l octu).
3.
Napokon sa pritlačia tenkými doštičkami a zalejú sa vrstvou rastlinného oleja. Fľaše sa dobre uzavrú, previažu sa celofánom a uskladnia sa na chladnom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.