Džem z červeného hrozna
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
červené hrozno
1
kg
kryštálový cukor
postup
1.
Hrozno umyjeme, oddelíme od strapcov a vložíme ho do hrnca. Za stáleho miešania ho na miernom ohni privedieme k varu, potom ho odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom.
2.
Hroznovú zmes prepasírujeme cez jemné sitko a zasypeme cukrom. Necháme ho odstáť, aby sa cukor roztopil a potom zmes opäť zohrievame na miernom ohni.
3.
Varíme dokým nebude džem hustý, vyskúšame ho tak, že trochu kvapneme na tanier a vložíme ho na chvíľu do chladničky. Ak stuhne, džem je hotový a môžeme ním plniť poháre. Tie potom uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 90°C približne 10 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.