Pridať recept

Džem z červeného hrozna

ingrediencie

1,5 kg
červené hrozno
1 kg
kryštálový cukor

postup

1.
Hrozno umyjeme, oddelíme od strapcov a vložíme ho do hrnca. Za stáleho miešania ho na miernom ohni privedieme k varu, potom ho odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom.
 
2.
Hroznovú zmes prepasírujeme cez jemné sitko a zasypeme cukrom. Necháme ho odstáť, aby sa cukor roztopil a potom zmes opäť zohrievame na miernom ohni.
3.
Varíme dokým nebude džem hustý, vyskúšame ho tak, že trochu kvapneme na tanier a vložíme ho na chvíľu do chladničky. Ak stuhne, džem je hotový a môžeme ním plniť poháre. Tie potom uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 90°C približne 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Patrí hrozno do chladničky?
Patrí hrozno do chladničky? Urobte túto vec a vydrží až 12 mesiacov!
A kam dávate hrozno vy? Patrí vôbec do chladničky?
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...