Pridať recept

Tekvicové pyré so zázvorom a bielym vínom

Tekvicové pyré so zázvorom a bielym vínom
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

2 kg
maslová tekvica
200 g
maslo
1 štipka
soľ
1 štipka
mletý muškátový oriešok
300 ml
biele víno
2 ks
cibuľa
50 g
čerstvý zázvor

postup

1.
Tekvicu olúpeme, očistíme a nakrájame na rovnaké kocky. Uložíme ju na pekáč spolu s kockami masla a vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút. Pečieme ju pri teplote 200°C. Keď je tekvica upečené maslo scedíme do hrnca, do ktorého pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opečieme ju.
 
2.
Potom pridáme tekvicu a na kocky nakrájaný zázvor. Všetko zalejeme vínom, dochutíme soľou a mletým muškátovým orieškom. Na miernom ohni tekvicu dusíme približne 20 minút.
3.
Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom, tekvicové pyré ešte chvíľu povaríme, aby bolo hustejšie a potom ním plníme sklenené poháre. Sterilizujeme pri teplote 90°C približne 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...