Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Údené pliecko

ingrediencie

podľa chuti
soľ
1 kg
bravčové pliecko

Soliaca zmes

2 g
sanitra
2 g
cukor
70 g
soľ

Slaný roztok

180 g
soľ
1 liter
voda

postup

1.
Pripravíme ho z pliecka, z ktorého opatrne vyberieme lopatku. Mäsitú časť sformujeme do tvaru vajíčka. Upravené stehno dôkladne natrieme soliacou zmesou.
2.
Nasolené pliecko uložíme do suda alebo do hrnca a zasypeme ho soľou. Po 2 týždňoch pliecko preložíme do slaného roztoku. Po týždni musíme pliecko namočiť na 2 až 3 dni do čistej studenej vody, aby sme znížili obsah soli. Upravíme konečnú chuť a mäso zmäkne.
3.
Potom pliecko umyjeme a údime pri teplote dymu 30 stupňov 2 dni.
4.
Takto pripravené pliecko môžeme uskladňovať 3 mesiace.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.