Údené pliecko
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
soľ
1
kg
bravčové pliecko
Soliaca zmes
2
g
sanitra
2
g
cukor
70
g
soľ
Slaný roztok
180
g
soľ
1
liter
voda
postup
1.
Pripravíme ho z pliecka, z ktorého opatrne vyberieme lopatku. Mäsitú časť sformujeme do tvaru vajíčka. Upravené stehno dôkladne natrieme soliacou zmesou.
2.
Nasolené pliecko uložíme do suda alebo do hrnca a zasypeme ho soľou. Po 2 týždňoch pliecko preložíme do slaného roztoku. Po týždni musíme pliecko namočiť na 2 až 3 dni do čistej studenej vody, aby sme znížili obsah soli. Upravíme konečnú chuť a mäso zmäkne.
3.
Potom pliecko umyjeme a údime pri teplote dymu 30 stupňov 2 dni.
4.
Takto pripravené pliecko môžeme uskladňovať 3 mesiace.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.