Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Údené pliecko

ingrediencie

podľa chuti
soľ
1 kg
bravčové pliecko

Soliaca zmes

2 g
sanitra
2 g
cukor
70 g
soľ

Slaný roztok

180 g
soľ
1 liter
voda

postup

1.
Pripravíme ho z pliecka, z ktorého opatrne vyberieme lopatku. Mäsitú časť sformujeme do tvaru vajíčka. Upravené stehno dôkladne natrieme soliacou zmesou.
2.
Nasolené pliecko uložíme do suda alebo do hrnca a zasypeme ho soľou. Po 2 týždňoch pliecko preložíme do slaného roztoku. Po týždni musíme pliecko namočiť na 2 až 3 dni do čistej studenej vody, aby sme znížili obsah soli. Upravíme konečnú chuť a mäso zmäkne.
3.
Potom pliecko umyjeme a údime pri teplote dymu 30 stupňov 2 dni.
4.
Takto pripravené pliecko môžeme uskladňovať 3 mesiace.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?