Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Údená krkovička

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička

Soliaca zmes

2 g
sanitra
2 g
cukor
70 g
soľ

Soľný roztok

180 g
soľ
1 liter
voda

postup

1.
Krkovičku opatrne vykostíme, aby sme čo najmenej poškodili svalovinu. Získané mäso sformujeme do pravidelného tvaru a dôkladne natrieme soliacou zmesou.
2.
Po 4 dňoch krkovičku preložíme do slaného roztoku. Po 4 dňoch musíme krkovičku umyť v čistej vlažnej vode. Na jednej strane upevníme očko zo špagátu a údime pri teplote 25 stupňov asi 2 dni, kým povrch mäsa nenadobudne hnedočervenú farbu.
3.
Vo vetranom mieste ju môžeme uskladňovať 3 až 4 mesiace.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.