Pridať recept

Údený bôčik

ingrediencie

1 kg
bravčový bôčik

Soliaca zmes

2 g
sanitra
2 g
cukor
70 g
soľ

Slaný roztok

180 g
soľ
1 liter
voda

postup

1.

Hrudnú časť bravčovej polovičky upravíme do pravouhlého tvaru a nasolíme ich najprv nasucho vtieraním soliacej zmesi do povrchu. Nasolený bôčik vložíme do nádoby. Po piatich dňoch ho zalejeme slaným roztokom a necháme dobre presoliť ešte 5 až 6 dní.

 
2.

Nasolený bôčik podľa potreby rozrežeme po dĺžke na dve alebo tri časti, na ktoré pripevníme očká zo špagátu. Údime pri teplote 25 stupňov dva dni. Hotový výrobok môžeme zavesený na vetranom mieste uskladňovať 3 mesiace.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...