Pridať recept

FOTORECEPT: Tortový korpus

5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
5 PL
voda
1/4 balíček
prášok do pečiva

postup

1.
Bielky oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme na sneh, pridáme polovicu cukru a vyšľaháme na hladko.
Fotorecept: Tortový korpus
Fotorecept: Tortový korpus
Zdroj: exotka402
 
2.
Druhú polovicu cukru šľaháme so žĺtkami 3 minúty, prilejeme 5 PL horúcej vody a šľaháme do hustej peny.
Fotorecept: Tortový korpus
Fotorecept: Tortový korpus
Zdroj: exotka402
3.
Do vyšľahných žĺtkov primiešavame ručnou metličkou striedavo múku s práškom do pečiva.
Fotorecept: Tortový korpus
Fotorecept: Tortový korpus
Zdroj: exotka402
4.
Do vyšľahaného cesta pridáme sneh.
Fotorecept: Tortový korpus
Fotorecept: Tortový korpus
Zdroj: exotka402
5.
Vymastíme si formu na pečenie a cesto dáme do formy. Korpus dáme piecť asi na 175 stupňov. Špajdlou skúšame či je cesto hotové. Nesmie sa lepiť.
Fotorecept: Tortový korpus
Fotorecept: Tortový korpus
Zdroj: exotka402
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať