Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáca knedľa

5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 KL
kryštálový cukor
1/2 KL
soľ
1 kocka
droždie
podľa chuti
mlieko
1 PL
olej
1 ks
vajce

postup

1.
Múku vsypeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie, a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme cca 1 hodinu kysnúť.
2.
Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 1/2 a urobíme bochníčky, ktoré ešte necháme podkysnúť.
3.
Parák pomastíme, knedle paríme na paráku 20 minút. Voda pod parákom musí vrieť. Ak sa cesto nelepí na špajdlu môžeme ho vybrať na olejom pomastenú tácku. Knedle potrieme olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?