Pridať recept

Domáca knedľa

5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 KL
kryštálový cukor
1/2 KL
soľ
1 kocka
droždie
podľa chuti
mlieko
1 PL
olej
1 ks
vajce

postup

1.
Múku vsypeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie, a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme cca 1 hodinu kysnúť.
 
2.
Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 1/2 a urobíme bochníčky, ktoré ešte necháme podkysnúť.
3.
Parák pomastíme, knedle paríme na paráku 20 minút. Voda pod parákom musí vrieť. Ak sa cesto nelepí na špajdlu môžeme ho vybrať na olejom pomastenú tácku. Knedle potrieme olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať