Varená údená roláda z pliecka
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové pliecko
Soliaca zmes
2
g
sanitra
2
g
cukor
70
g
soľ
postup
1.
Pri príprave rolády z pliecka vyberieme okrem lopatky aj ramennú kosť. Solíme nasucho soliacou zmesou, v ktorej necháme pliecko v nádobe 14 dní.
2.
Po nasolení pliecko máčame v čistej vode a sformujem ho tak, že zhrnieme protiľahlé konce vykostenej časti k sebe. Konce sa majú opierať o seba celá roláda tak dostane formu vretena. Potom ju silne zviažeme špagátom, ktorý ukladáme asi 2 cm jeden rad od druhého.
3.
Údime hustým dymom pri teplote 40 až 50 stupňov 6 hod. Vyúdenú roládu varíme 1 až 2 hod. vo vode, ktorá nemá viac ako 90 stupňov. Takto pripravená roláda sa môže uskladňovať 15 dní.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.