Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Varená údená krkovička

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička

Soliaca zmes

2 g
sanitra
2 g
cukor
70 g
soľ

Slaný roztok

180 g
soľ
1 liter
voda

postup

1.
Krkovičku opatrne vykostíme, aby sme čo najmenej poškodili svalovinu. Získané mäso sformujeme do pravidelného tvaru a dôkladne natrieme soliacou zmesou.
2.
Po 4 dňoch krkovičku preložíme do slaného roztoku. Po 4 dňoch musíme krkovičku umyť v čistej vlažnej vode. Na jednej strane upevníme očko zo špagátu a údime pri teplote 40 stupňov 6 h, kým povrch mäsa nenadobudne hnedočervenú farbu.
3.
Po vyúdení ju uvaríme vo veľmi mierne vriacej vode 1 až 1,5 h. Vo vetranom mieste ju môžeme uskladňovať 15 dní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.