Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkovo-zázvorový špaldový koláč

ingrediencie

Korpus

300 g
špaldová hladká múka
6 PL
voda
175 g
maslo

Plnka

225 mg
ryžové mlieko
50 ml
citrónová šťava
700 g
jablko
40 g
zázvor
3 ks
vaječné žĺtky
2 ks
vajce

Sneh

3 ks
vaječné bielky
1 PL
med
1/2 ks
citrón

postup

1.

Z múky, vody a roztopeného masla spracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky na 1 hodinku.

2.

Potom ho rozvaľkáme do kruhu a premiestnime do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Dáme do rúry na 180 stupňov, 15 minút.

3.

Jablká so zázvorom očistíme a nastrúhame, prilejeme šťavu z citróna, mlieko, med, 3 vaječné žĺtka a 2 celé vajcia. Premiešame a vylejeme na predpečený korpus. Pečieme 50-60 minút pri 160 stupňoch, kým nám plnka zhustne.

4.

Bielky z 3 vajec si vyšľaháme s medom a na záver pridáme šťavu z polovice citróna. Navrstvíme na koláč a pečieme 5-7 minút, kým nám vrch krásne zhnedne.

5.

Koláč necháme poriadne vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kokos
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
Domáce bounty či raffaello dopĺňajú klasiky ako pusinky, bábovka a rezy. Všetko z kokosu!
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...