Pridať recept

Huspenina

ingrediencie

2 litre
voda
500 g
bravčová hlava
4 ks
bravčové nožičky
1 ks
bravčový chvost
200 g
bravčová koža
100 g
cibuľa
5 g
cesnaku
30 g
soľ
1 g
čierne korenie

postup

1.

Bravčovú hlavu, nožičky, kože a chvost očistíme, umyjeme ich a pomaly varíme asi 2 hod., kým je všetko mäkké. Asi 1 hodinu pred dovarením pridáme celú očistenú cibuľu a cesnak soľ, korenie.

 
2.

Keď sa mäso oddeľuje od kosti, vyberieme ho, pokrájame na menšie kúsky, kosti vyberieme, z polievky zoberieme masť a zvyšnú polievku precedíme cez jemné sito.

3.

Mäso rozdelíme do tanierov, zalejeme dochutenou polievkou a dáme stuhnúť na chladné miesto.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jednoduché, rýchle a chutné: 3 recepty na vajcia s medvedím cesnakom na raňajky
Jednoduché, rýchle a chutné: 3 recepty na vajcia s medvedím cesnakom na raňajky
Jar je tu a s ňou aj sezóna medvedieho cesnaku. Najlepšie recepty s touto bylinkou v kombinácii s vaječnými receptami.
Špargľová polievka s parmezánom a opečenou slaninou
Čo na večeru? 30 overených receptov na chutnú večeru pre každého
Máme pre vás niekoľko výborných inšpirácií na prípravu chutnej večere.
Jablkový koláč
Do cesta na jablkový koláč pridajte tri polievkové lyžice. Vyjde dokonale chrumkavé
Jablkový koláč sa nie nadarmo nazýva kráľovnou koláčov. Pravdepodobne neexistuje nikto, kto by ho nemal rád...
Massimo Bottura, de Grisogono súkromný obed, Hotel Martinez, Cannes, Francúzsko - 21 Máj 2017
Najvplyvnejší taliansky šéfkuchár, ktorý podáva umenie na tanieri: Massimo Bottura je tiež bojovníkom proti plytvaniu jedlom
Jedna z najvplyvnejších postáv súčasnej svetovej gastronómie. Taliansky šéfkuchár Massimo Bottura však nie...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...