Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie prsia s medovou omáčkou

ingrediencie

700 g
kačacie prsia
60 g
čerstvý zázvor
2 PL
med
2 PL
sójová omáčka
1,5 dl
svetlé pivo
1 KL
solamyl

postup

1.
Očistíme zázvor a nastrúhame najemno, primiešame sójovú omáčku a med. Nakrojíme kačacie prsia na strane kože do tvaru mriežky a okoreníme. Opekáme pomaly najskôr zo strany kože do zlata v panvici, pričom prsia pustia vlastný tuk, následne opečieme aj z druhej strany.
2.
Pripravíme pekáč, prelejeme doň tuk, rozložíme prsia smerom kožou nahor a potrieme zmesou so zázvorom. Pečieme v rúre pri teplote 180°C približne 10 minút, pričom striedavo polievame pivom a zmesou so zázvoru.
3.
Vyberieme hotové prsia, pridáme zvyšné pivo, zázvorovú omáčku a výpek zahustíme solamylom. Nakrájané mäso prelejeme omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...