Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie prsia s medovou omáčkou

ingrediencie

700 g
kačacie prsia
60 g
čerstvý zázvor
2 PL
med
2 PL
sójová omáčka
1,5 dl
svetlé pivo
1 KL
solamyl

postup

1.
Očistíme zázvor a nastrúhame najemno, primiešame sójovú omáčku a med. Nakrojíme kačacie prsia na strane kože do tvaru mriežky a okoreníme. Opekáme pomaly najskôr zo strany kože do zlata v panvici, pričom prsia pustia vlastný tuk, následne opečieme aj z druhej strany.
2.
Pripravíme pekáč, prelejeme doň tuk, rozložíme prsia smerom kožou nahor a potrieme zmesou so zázvorom. Pečieme v rúre pri teplote 180°C približne 10 minút, pričom striedavo polievame pivom a zmesou so zázvoru.
3.
Vyberieme hotové prsia, pridáme zvyšné pivo, zázvorovú omáčku a výpek zahustíme solamylom. Nakrájané mäso prelejeme omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.