Pridať recept

Pirohy s mäsovou plnkou

ingrediencie

Cesto

300 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
voda
soľ

Plnka

300 g
bravčové pliecko
200 g
slanina
100 g
maslo
3 PL
olej
korenie
soľ
cibuľa

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, podusíme ho na cibuľke, okoreníme a osolíme. Keď mäso vychladne, zomelieme ho.
 
2.
Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme ho a vykrojíme kolieska a naplníme mäsovou plnkou. Varíme pirohy v horúcej osolenej vode, až kým pirohy nevyplávajú na povrch. Hotové posypeme opraženou slaninou a polejeme rozpusteným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať