Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkovo-mrkvové muffiny z celozrnnej múky

12
porcií
38
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 hrnček
celozrnná múka
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
mletá škorica
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1/4 KL
mletý zázvor
1 štipka
soľ
2 KL
rozpustené maslo
1/2 hrnček
med
1 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
1 hrnček
jablkový kompót
3/4 hrnček
strúhaná mrkva

postup

1.

Rúru dáme vyhriať na 175°C a formu na mafiny vystelieme košíčkami. Ak nemáme formu spojíme vždy aspoň dva košíčky a uložíme ich na plech.

2.

Vo väčšej mise zmiešame múku, sódu bikarbónu, mletú škoricu, muškátový oriešok, zázvor a štipku soli. Do stredu urobíme jamku a pridáme do nej rozpustené maslo, med, vajíčko, vanilkový extrakt a jablkový kompót. Zo všetkých surovín vymiešame cesto, do ktorého zľahka vmiešame nastrúhanú mrkvu.

3.

Hotovým cestom rovnomerne naplníme papierové košíčky na mafiny. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme približne 18 minút. Mafiny po upečení necháme pred jedením úplne vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...