Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkovo-mrkvové muffiny z celozrnnej múky

12
porcií
38
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 hrnček
celozrnná múka
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
mletá škorica
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1/4 KL
mletý zázvor
1 štipka
soľ
2 KL
rozpustené maslo
1/2 hrnček
med
1 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
1 hrnček
jablkový kompót
3/4 hrnček
strúhaná mrkva

postup

1.

Rúru dáme vyhriať na 175°C a formu na mafiny vystelieme košíčkami. Ak nemáme formu spojíme vždy aspoň dva košíčky a uložíme ich na plech.

2.

Vo väčšej mise zmiešame múku, sódu bikarbónu, mletú škoricu, muškátový oriešok, zázvor a štipku soli. Do stredu urobíme jamku a pridáme do nej rozpustené maslo, med, vajíčko, vanilkový extrakt a jablkový kompót. Zo všetkých surovín vymiešame cesto, do ktorého zľahka vmiešame nastrúhanú mrkvu.

3.

Hotovým cestom rovnomerne naplníme papierové košíčky na mafiny. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme približne 18 minút. Mafiny po upečení necháme pred jedením úplne vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...