Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové mafiny so škoricou

16
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 PL
maslo
1/3 hrnček
biely jogurt
1/3 hrnček
kryštálový cukor
1/3 hrnček
trstinový cukor
2 ks
vajce
2 hrnčeky
celozrnná múka
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
mletá škorica
1 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
1/2 hrnček
jablkové pyré
1/3 hrnček
jablkový cider
1 KL
vanilkový extrakt
1 ks
jablko
1 balíček
škoricový cukor

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a 12 formičiek alebo celú formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami.
2.
Vo väčšej mise mixérom vymiešame maslo, biely jogurt, trstinový a kryštálový cukor do peny. Po jednom primiešame do cesta vajíčka. V druhej miske zmiešame celozrnnú múku, jedlú sódu, štipku soli, mletú škoricu, muškátový oriešok. Suché prísady postupne vmiešame do cesta.
3.
Primiešame jablkové pyré, jablkový cider a vanilkový extrakt. Nakoniec do cesta vmiešame nadrobno nakrájané jablko. Hotové cesto rozdelíme do košíčkov, posypeme ich škoricovým cukrom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...