Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové mafiny so škoricou

16
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 PL
maslo
1/3 hrnček
biely jogurt
1/3 hrnček
kryštálový cukor
1/3 hrnček
trstinový cukor
2 ks
vajce
2 hrnčeky
celozrnná múka
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
mletá škorica
1 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
1/2 hrnček
jablkové pyré
1/3 hrnček
jablkový cider
1 KL
vanilkový extrakt
1 ks
jablko
1 balíček
škoricový cukor

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a 12 formičiek alebo celú formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami.
2.
Vo väčšej mise mixérom vymiešame maslo, biely jogurt, trstinový a kryštálový cukor do peny. Po jednom primiešame do cesta vajíčka. V druhej miske zmiešame celozrnnú múku, jedlú sódu, štipku soli, mletú škoricu, muškátový oriešok. Suché prísady postupne vmiešame do cesta.
3.
Primiešame jablkové pyré, jablkový cider a vanilkový extrakt. Nakoniec do cesta vmiešame nadrobno nakrájané jablko. Hotové cesto rozdelíme do košíčkov, posypeme ich škoricovým cukrom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...