Cesnaková majonéza
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vaječný žĺtok
1
štipka
soľ
250
ml
olej
trochu
ocot
1
strúčik
cesnaku
postup
1.
Do žĺtkov vmiešame soľ. Potom pridávame olej spočiatku len po kvapkách a ustavične miešame. Keď majonéza začína hustnúť, pridávame olej po lyžičkách alebo prilievame tenkým pramienkom z fľaše a miešame do zhustnutia.
2.
Do majonézy primiešame niekoľko kvapiek octu alebo citrónovej šťavy a prelisovaný cesnak.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.