Kuracia paštéta
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
kuracie mäso
200
g
kuracia pečeń
2
ks
vaječný žĺtok
trochu
paštétové korenie
trochu
čerstvá citrónová kôra
podľa chuti
soľ
50
g
slanina
150
g
šampińóny
trochu
tuk na vymastenie
postup
1.
Kuracie mäso aj s pečeňou zomelieme, pridáme žĺtky, korenie, kôru z dôkladne umytého citróna a soľ.
2.
Slaninu pokrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme k nej na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme.
3.
Formu vymastíme tukom a rozotrieme do nej polovicu mäsovej zmesi, na ňu poukladáme dusené šampiňóny a prikryjeme zvyšnou zmesou. Paštétu vložíme do predhriatej rúry a pomaly pečieme asi 40 min.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.