Pridať recept

Prírodný rôsol čiže aspik

ingrediencie

200 g
hovädzie mäso
300 g
bravčové kože
2 ks
bravčové nožičky
3 litre
voda
podľa chuti
soľ
200 g
koreňová zelenina
2 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
6 ks
celé čierne korenie
4 ks
celé nové korenie
125 ml
ocot
3 ks
bielok
trochu
citrónová šťava

postup

1.

Mäso zalejeme posolenou vodou a mierne varíme asi hodinu. Potom pridáme pokrájanú zeleninu, koreniny, ocot a varíme ďalej asi hodinu domäkka.

 
2.

Mäso i zeleninu scedíme. Vývar dosolíme, ak treba aj okyslíme a necháme ochladnúť. Z tuhnúceho rôsolu lyžicou pozberáme tuk.

3.

Rôsol zohrejeme a do teplého zašľaháme bielky a citrónovú šťavu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Len čo sa rôsol začne variť, bielok zrazí a naberie do seba nečistoty. Potom rôsol odstavíme.

4.

Nakoniec rôsol nalejeme do plátenného vrecka a necháme pomaly prekvapkať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...