Krémová zelerová polievka s jablkom
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
zeler
2
ks
zemiak
1
ks
jablko
1
ks
cibuľa
trochu
slanina
1
PL
maslo
trochu
extra panenský olivový olej
250
ml
sladká smotana
podľa chuti
soľ, korenie,
1
PL
pažitka
4
PL
kyslá smotana
postup
1.
Zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na kocky. Jablko tiež, ale vôbec ho nemusíme lúpať. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, zemiaky, jablko a chvíľu všetko restujeme. Zmes dochutíme soľou, korením, zalejeme vodou a varíme, dokým nebude zeler úplne mäkký.
2.
Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme smotanu, pridáme lyžicu masla a polievku necháme prehriať. Medzitým si na troške oleja opečieme kúsky slaniny. Polievku naložíme do misiek, ozdobíme pažítkou, kyslou smotanou a kúskami opečenej slaniny.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.