Pridať recept

Krémová zelerová polievka s jablkom

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
zeler
2 ks
zemiak
1 ks
jablko
1 ks
cibuľa
trochu
slanina
1 PL
maslo
trochu
extra panenský olivový olej
250 ml
sladká smotana
podľa chuti
soľ, korenie,
1 PL
pažitka
4 PL
kyslá smotana

postup

1.
Zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na kocky. Jablko tiež, ale vôbec ho nemusíme lúpať. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, zemiaky, jablko a chvíľu všetko restujeme. Zmes dochutíme soľou, korením, zalejeme vodou a varíme, dokým nebude zeler úplne mäkký.
 
2.
Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme smotanu, pridáme lyžicu masla a polievku necháme prehriať. Medzitým si na troške oleja opečieme kúsky slaniny. Polievku naložíme do misiek, ozdobíme pažítkou, kyslou smotanou a kúskami opečenej slaniny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať