Pridať recept

Francúzska cibuľová polievka

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
cibuľa
300 ml
suché biele víno
200 ml
hovädzí vývar
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
bobkový list
1 hrsť
čerstvý tymián
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 PL
maslo
1 PL
olivový olej
8
chlieb
100 g
údený oštiepok

postup

1.
Cibuľu očistíme a nakrájame na 1/8. V hrnci rozpálime maslo, pridáme olivový olej a pražíme na ňom cca 20 minút našu cibuľu, ktorá sa mierne skaramelizuje.
 
2.
Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, tymián, bobkové listy, skoľ, korenie a polievku podlejeme vínom. Zmes premiešame, prilejeme hovädzí vývar a polievku varíme cca 30 minút na miernom ohni.
3.
Medzitým chlieb potrieme olivovým olejom a pripravíme si z nich hrianky. Potrieme ich cesnakom, posypeme syrom a zapečieme.
4.
Hotovú cibuľovú polievku nalejeme do misiek a na vrch položíme opečené hrianky so syrom a chvíľu polievku zapečieme pod grilom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať