Pridať recept

Špagety carbonara s čili

2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špagety
2 ks
žĺtok
1 ks
vajce
1 hrsť
strúhaný parmezán
150 g
slanina
2 ks
čili paprička
1 hrsť
čerstvé bylinky
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
extra panenský olivový olej

postup

1.
Špagety dáme variť do vriacej osolenej vody. V panvici si na olivovom oleji opražíme na pásiky nakrájanú slaninu. Vo väčšej mise rozmiešame žĺtka s vajíčkom do peny. Pridáme hrsť nastrúhaného parmezánu, štipku soli a mletého čierneho korenia.
 
2.
Uvarené špagety vyberieme rovno z hrnca na panvicu so slaninou, premiešame ich a pridáme do misy s rozšľahanými vajíčkami. Vajíčka sa pri tejto teplote uvaria a tak cestoviny carbonara ostanú pekne krémové.
3.
Špagety dochutíme strúhaným čili, nasekanými bylinkami a na tanieri ich pokvapkáme olivovým olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Top 5 omáčok na špagety
Ktoré omáčky na horúce cestoviny máte najradšej?
Špagety Aglio e olio
Špagety aglio e olio si zamilujete: Potrebujete len 4 suroviny
Jednoduché jedlá chutia najlepšie. Dôkazom toho sú aj tieto tradičné cesnakové špagety.
Obľúbené špagety na 12 delikátnych spôsobov
Najobľúbenejšie cestoviny – špagety v 12 vynikajúcich receptoch
Najobľúbenejšie cestoviny Slovákov sú špagety. Pripravia ich veľmi rýchlo, pretože tou najobľúbenejšou...
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová!
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová! Iba tak budú fantastické
Výborné recepty na skvelé špagety na každý deň. Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov a nezabudnite...
Špagety carbonara
Žiadna smotana, žiadna praženica! Takto varí špagety CARBONARA najznámejší šéfkuchár. Vždy užasne krémové a hotové behom pár minút
Tak jemné, krémové a predsa bez smotany! Tajomstvo šéfkuchára, ako pripraviť vždy dokonalé Carbonara.