Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tagliatelle s omáčkou bolognese

4
porcie
195
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
cestoviny tagliatelle
750 g
hovädzie mäso
2 ks
mrkva
2 stonky
zeler
2 ks
cibuľa
250 ml
hovädzí vývar
1 pohár
červené víno
1 konzerva
lúpané paradajky
2 strúčiky
cesnak
50 g
slanina
1 ks
bobkový list
2 ks
čili papričky
1 ks
zemiak
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
strúhaný parmezán
trochu
extra panenský olivový olej

postup

1.
Hovädzie mäso nakrájame na kocky a 3/4 z neho pomelieme, zvyšné iba primiešame. Mrkvu očistíme spolu so zelerom a cibuľou a nadrobno nakrájame spolu s kúskom slaniny. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme slaninu a všetko chvíľu pražíme. Potom pridáme mrkvu, zeler, čili, cesnak a všetko spolu na miernom ohni orestujeme.
2.
Po cca 5 minútach pridáme ku zelenine mäso, ktoré restujeme približne 10 minút. Mäso pustí šťavu, podľa potreby ho dochutíme soľou, korením a pridáme bobkový list. Prilejeme červené víno, konzervu paradajok a nadrobno nakrájaný zemiak. Všetko spolu dusíme na miernom ohni približne 3 hodiny.
3.
Tesne pred dovarením omáčky uvaríme cestoviny podľa návodu na obale al dente. Uvarené cestoviny v žiadnom prípade nepremývame, iba ich premiešame s hotovou omáčkou, naložíme na taniere a posypeme strúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...