Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tagliatelle s omáčkou bolognese

4
porcie
195
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
cestoviny tagliatelle
750 g
hovädzie mäso
2 ks
mrkva
2 stonky
zeler
2 ks
cibuľa
250 ml
hovädzí vývar
1 pohár
červené víno
1 konzerva
lúpané paradajky
2 strúčiky
cesnak
50 g
slanina
1 ks
bobkový list
2 ks
čili papričky
1 ks
zemiak
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
strúhaný parmezán
trochu
extra panenský olivový olej

postup

1.
Hovädzie mäso nakrájame na kocky a 3/4 z neho pomelieme, zvyšné iba primiešame. Mrkvu očistíme spolu so zelerom a cibuľou a nadrobno nakrájame spolu s kúskom slaniny. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme slaninu a všetko chvíľu pražíme. Potom pridáme mrkvu, zeler, čili, cesnak a všetko spolu na miernom ohni orestujeme.
2.
Po cca 5 minútach pridáme ku zelenine mäso, ktoré restujeme približne 10 minút. Mäso pustí šťavu, podľa potreby ho dochutíme soľou, korením a pridáme bobkový list. Prilejeme červené víno, konzervu paradajok a nadrobno nakrájaný zemiak. Všetko spolu dusíme na miernom ohni približne 3 hodiny.
3.
Tesne pred dovarením omáčky uvaríme cestoviny podľa návodu na obale al dente. Uvarené cestoviny v žiadnom prípade nepremývame, iba ich premiešame s hotovou omáčkou, naložíme na taniere a posypeme strúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.