Cestoviny s kúskami lososa
2
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
cestoviny
100
g
údený losos
1
téglik
smotana na šľahanie
1
PL
citrónová šťava
1
hrsť
kôpor
1
PL
maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať na ozdobu
8
ks
čierne olivy
postup
1.
Cestoviny uvaríme vo vriacej vode so štipkou soli a údeného lososa natrháme na menšie kúsky.
2.
Smotanu varíme na miernom ohni dokým nestratí približne tretinu svojho objemu. Potom k nej primiešame maslo, dochutíme ju soľou, korením, citrónovou šťavou a nasekaným kôprom.
3.
Uvarené cestoviny scedíme, v žiadnom prípade ich nepremývame a ešte horúce ich primiešame k smotanovej omáčke spolu s lososom a olivami. Hotové cestoviny servírujeme na taniere a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.