Pridať recept

Pikantné pečené rebrá

2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
údené bravčové rebrá
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
čili paprička
2 ks
celé čierne korenie
trochu
rasca
2 KL
hnedý cukor
2 PL
kečup
2 PL
extra panenský olivový olej
1 PL
červený vínny ocot
1 štipka
soľ

postup

1.
Čerstvé čili papričky nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do mažiara. Pridáme cesnak, soľ, celé korenie, cukor a rascu. Všetko spolu poriadne rozdrvíme, pridáme červený vínny ocot, kečup a olivový olej. Vymiešame pikantnú omáčku.
 
2.
Rebra potrieme touto omáčkou, vložíme ich do zapekacej misy a do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 20 minút. Potom prepneme v rúre gril a pečieme ich ďalších 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...