Pikantné pečené rebrá
2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
údené bravčové rebrá
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
čili paprička
2
ks
celé čierne korenie
trochu
rasca
2
KL
hnedý cukor
2
PL
kečup
2
PL
extra panenský olivový olej
1
PL
červený vínny ocot
1
štipka
soľ
postup
1.
Čerstvé čili papričky nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do mažiara. Pridáme cesnak, soľ, celé korenie, cukor a rascu. Všetko spolu poriadne rozdrvíme, pridáme červený vínny ocot, kečup a olivový olej. Vymiešame pikantnú omáčku.
2.
Rebra potrieme touto omáčkou, vložíme ich do zapekacej misy a do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 20 minút. Potom prepneme v rúre gril a pečieme ich ďalších 10 minút.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.