Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fašiangové šišky

ingrediencie

10 g
sušené droždie
1 ČL
kryštálový cukor
300 ml
mlieko
30 g
maslo
3 ks
žĺtok
500 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1 ČL
citrónová šťava
2 PL
rum
trochu
olej na vyprážanie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do menšej misky nalejeme 100 ml vlažného mlieka, pridáme lyžičku cukru a sušené droždie. Kvások premiešame a necháme približne 15 minút pracovať.
2.
Vo väčšej mise medzitým zmiešame maslo s cukrom a žĺtkami. Prilejeme kvások, zvyšné mlieko, pridáme múku, soľ, citrónovú šťavu a rum. Vypracujeme jemne lepivé cesto, ktoré vložíme do pomúčenej misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm. Povykrajujeme z neho kolieska, uložíme ich na pomúčenú dosku, opäť prikryjeme utierkou a necháme cca 20 minút kysnúť.
4.
Šišky potom postupne opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Uložíme ich na papierové utierky a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...