Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fašiangové šišky

ingrediencie

10 g
sušené droždie
1 ČL
kryštálový cukor
300 ml
mlieko
30 g
maslo
3 ks
žĺtok
500 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1 ČL
citrónová šťava
2 PL
rum
trochu
olej na vyprážanie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do menšej misky nalejeme 100 ml vlažného mlieka, pridáme lyžičku cukru a sušené droždie. Kvások premiešame a necháme približne 15 minút pracovať.
2.
Vo väčšej mise medzitým zmiešame maslo s cukrom a žĺtkami. Prilejeme kvások, zvyšné mlieko, pridáme múku, soľ, citrónovú šťavu a rum. Vypracujeme jemne lepivé cesto, ktoré vložíme do pomúčenej misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm. Povykrajujeme z neho kolieska, uložíme ich na pomúčenú dosku, opäť prikryjeme utierkou a necháme cca 20 minút kysnúť.
4.
Šišky potom postupne opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Uložíme ich na papierové utierky a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...