Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Celozrnné jablkové muffiny so škoricou

8
porcií
27
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
celozrnná múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
mletá škorica
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/4 KL
mletý zázvor
3/4 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
1 ks
vajce
100 g
med
90 ml
olivový olej
1 KL
vanilkový extrakt
60 ml
biely jogurt
180 g
jablko

Posýpka:

45 g
celozrnná múka
100 g
kryštálový cukor
30 g
maslo
1 KL
mletá škorica

postup

1.
Rúru pred pečením dáme vyhriať na 175°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami.
2.
V strednej miske zmiešame všetky suché ingrediencie. V druhej väčšej miske zmiešame vajíčka, med, olivový olej a vanilkový extrakt. Celú zmes premiešame a primiešame biely jogurt. Postupne vmiešame suché ingrediencie k mokrým a vymiešame hladké cesto. Nakoniec doň vmiešame nadrobno nakrájané jablká.
3.
Rukami vymiešame posýpku zo studeného masla, cukru, múky a mletej škorice. Cesto rovnomerne nalejeme do košíčkov a muffiny posypeme posýpkou. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme približne 15 minút. Na povrchu by mali byť pekne chrumkavé.
4.
Upečené muffiny necháme chladnúť približne 30 minút a môžeme jesť. Ak ich vložíme do vzduchotesnej nádoby vydržia cca 4 dni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...