Celozrnné jablkové muffiny so škoricou
8
porcií
27
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
125
g
celozrnná múka
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
mletá škorica
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
1/4
KL
mletý zázvor
3/4
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1
ks
vajce
100
g
med
90
ml
olivový olej
1
KL
vanilkový extrakt
60
ml
biely jogurt
180
g
jablko
Posýpka:
45
g
celozrnná múka
100
g
kryštálový cukor
30
g
maslo
1
KL
mletá škorica
postup
1.
Rúru pred pečením dáme vyhriať na 175°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami.
2.
V strednej miske zmiešame všetky suché ingrediencie. V druhej väčšej miske zmiešame vajíčka, med, olivový olej a vanilkový extrakt. Celú zmes premiešame a primiešame biely jogurt. Postupne vmiešame suché ingrediencie k mokrým a vymiešame hladké cesto. Nakoniec doň vmiešame nadrobno nakrájané jablká.
3.
Rukami vymiešame posýpku zo studeného masla, cukru, múky a mletej škorice. Cesto rovnomerne nalejeme do košíčkov a muffiny posypeme posýpkou. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme približne 15 minút. Na povrchu by mali byť pekne chrumkavé.
4.
Upečené muffiny necháme chladnúť približne 30 minút a môžeme jesť. Ak ich vložíme do vzduchotesnej nádoby vydržia cca 4 dni.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.