Pridať recept

Cannelloni plnené mäsom

5
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
mleté mäso
250 g
cestoviny cannelloni
200 ml
smotana
50 g
parmezán
1 ks
cibuľa
2 konzervy
lúpané paradajky
2 strúčiky
cesnaku
olej
soľ
oregano
bazalka

postup

1.
Ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Olej rozpálime a pridáme cibuľu. Počkáme kým zosklovatie a pridáme mleté mäso. Orestujeme, ochutíme soľou, oreganom a pretlačeným cesnakom. Pridáme jednu plechovku nakrájaných paradajok, premiešame a spolu dusíme približne 10 minút. Zmes necháme odstáť,
 
2.
Cannelloni (nepredvarené) naplníme mäsovou zmesou a ukladáme ich tesne vedľa seba do olejom vymasteného pekáča. Druhú plechovku nakrájaných paradajok zmiešame so smotanou a nasekanou bazalkou, podľa chuti osolíme a pridáme trošku nastrúhaného parmezánu. Vzniknutou omáčkou polejeme cannelloni a dáme piecť do rúry na 200°C po dobu asi 40 minút.
3.
Ak nie sú všetky trubičky úplne ponorené do omáčky, musíme vrchnú vrstvu v priebehu pečenia otočiť, aby neboli zvrchu tvrdé. Približne 10 minút pred záverom pečenia posypeme povrch zvyšným parmezánom a necháme zozlatnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať