Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sekaná z kuracieho mäsa s jablkami a ovsenými vločkami

2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracích pŕs
400 g
jabĺk
200 g
jemných ovsených vločiek Emco
4 ks
bielok
250 g
plátky na vyloženie formy na bábovku
5 ks
natvrdo varených vajec počet závisí na veľkosti formy

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme a pomelieme. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a jemne nastrúhame. Pomleté mäso osolíme (prípadne podľa vlastnej chuti okoreníme), premiešame s jablkami, ovsenými vločkami a z bielkov ušľahaným snehom.
2.
Necháme 15 minút odpočívať. Medzi tým si pripravíme formu na bábovku tak, že steny obložíme plátkami slaniny. Mäsovú zmes rozdelíme na dva časti. Akonáhle naplníme formu jednou časťou zmesi, vložíme olúpané, na tvrdo uvarené vajcia. Na vajcia dáme zvyšnú časť mäsovej zmesi. Ak nám na stenách presahujú plátky slaniny, ohneme ich na vrchu naplnenej formy.
3.
Pečieme v predhriatej trúbe na 200 °C približne 15 minút. Ako prílohu môžeme zvoliť napríklad zemiakovú kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.