Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sekaná z kuracieho mäsa s jablkami a ovsenými vločkami

2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracích pŕs
400 g
jabĺk
200 g
jemných ovsených vločiek Emco
4 ks
bielok
250 g
plátky na vyloženie formy na bábovku
5 ks
natvrdo varených vajec počet závisí na veľkosti formy

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme a pomelieme. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a jemne nastrúhame. Pomleté mäso osolíme (prípadne podľa vlastnej chuti okoreníme), premiešame s jablkami, ovsenými vločkami a z bielkov ušľahaným snehom.
2.
Necháme 15 minút odpočívať. Medzi tým si pripravíme formu na bábovku tak, že steny obložíme plátkami slaniny. Mäsovú zmes rozdelíme na dva časti. Akonáhle naplníme formu jednou časťou zmesi, vložíme olúpané, na tvrdo uvarené vajcia. Na vajcia dáme zvyšnú časť mäsovej zmesi. Ak nám na stenách presahujú plátky slaniny, ohneme ich na vrchu naplnenej formy.
3.
Pečieme v predhriatej trúbe na 200 °C približne 15 minút. Ako prílohu môžeme zvoliť napríklad zemiakovú kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...