Pridať recept

Orieškové veľkonočné vajíčka

25
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
biela poleva
200 ml
smotana na šľahanie
3 PL
griotka
100 g
lieskové oriešky

Na ozbodu

2 PL
práškový cukor
2 PL
kakao
2 PL
farebné guľôčky

postup

1.
Smotanu na šľahanie privedieme k varu a rozpustíme v nej na kúsky nakrájanú bielu čokoládovú polevu. Pridáme griotku, premiešame a necháme vychladnúť. Nasucho opražené orechy vysypeme na pracovnú dosku, rozdrvíme ich valčekom a vmiešame do ešte teplej polevy. Chladnúcu hmotu vložíme na hodinu do chladničky.
 
2.
Z hmoty lyžičkou vykrajujeme hrudky o veľkosti orechu a rukou tvarujeme vajíčka. Ruky často oplachujeme pod studenou vodou. Na tri taniere nasypeme práškový cukor, kakao a farebné cukrové guľôčky. Pripravené vajíčka obaľujeme podľa toho, či ich chceme mať biele, hnedé alebo farebné. Hotové vajíčka skladujeme na chladnom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať