Orieškové veľkonočné vajíčka
25
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
biela poleva
200
ml
smotana na šľahanie
3
PL
griotka
100
g
lieskové oriešky
Na ozbodu
2
PL
práškový cukor
2
PL
kakao
2
PL
farebné guľôčky
postup
1.
Smotanu na šľahanie privedieme k varu a rozpustíme v nej na kúsky nakrájanú bielu čokoládovú polevu. Pridáme griotku, premiešame a necháme vychladnúť. Nasucho opražené orechy vysypeme na pracovnú dosku, rozdrvíme ich valčekom a vmiešame do ešte teplej polevy. Chladnúcu hmotu vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Z hmoty lyžičkou vykrajujeme hrudky o veľkosti orechu a rukou tvarujeme vajíčka. Ruky často oplachujeme pod studenou vodou. Na tri taniere nasypeme práškový cukor, kakao a farebné cukrové guľôčky. Pripravené vajíčka obaľujeme podľa toho, či ich chceme mať biele, hnedé alebo farebné. Hotové vajíčka skladujeme na chladnom mieste.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.