Pridať recept

Mrkvový koláč

ingrediencie

200 g
kryštálový cukor najlepšie hnedý
3 ks
vajcia
300 g
olej
300 g
hladká múka
1 ČL
sóda bikarbóna
1 ČL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 ČL
mletá škorica
1 ČL
mletý zázvor niekedy pečiem aj bez neho
1/2 ČL
soľ
trochu
vanilková esencia
300 g
mrkva
100 g
orechy
250 g
Krémový syr Philadelphia, president
500 g
práškový cukor
100 g
maslo
trochu
mandľové lupienky

postup

Osvedčený a chutný recept z internetu
1.
Tortovú formu obložíme papierom na pečenie, rúru predhrejeme na 180 C. Mrkvu očistíme a postrúhame, orechy posekáme.
 
2.
Kryštálový cukor, vajcia a olej v miske mixérom miešame, až kým sa nám všetko pekne nespojí. Múku spojíme so sódou bikarbónou a práškom do pečenia a postupne za stáleho miešania pridávame k predchádzajúcej hmote. Pridáme ešte škoricu, zázvor, soľ a esenciu a všetko vymiešame mixérom do hladka.
3.
Nakoniec drevenou varechou vmiešame postrúhanú mrkvu a poskané orechy a nalejeme do pripravenej formy. Dáme piecť na 35-45 min, v závislosti od rúry. Či je koláč upečený, overíme spáradlom. Keď je hotový, vyberieme ho z formy a necháme vychladnúť.
4.
Medzitým si pripravíme krém. Práškový cukor vyšľaháme s maslom úplne do hladka ( ak nemáte radi príliš sladké, začnite so 400 g cukru a radšej postupne pridávajte), K tomo primiešame krémový syr a vymiešame. Ak máte radi, možete pridať aj pár kvapiek citrónu. Časť krému odložíme na zdobenie a zvyšok nanesieme na koláč. Tenkou vrstvou natrieme aj boky, na ktoré potom nalepíme mandľové lupienky. Tip- piškótu móžete prerezať na 1/2 a časť krému použijeme na plnenie
5.
Zdobenie- krém, ktorý sme si odložili zafarbíme na zeleno a oranžovo a šprickou nanesieme na tortu v tvare mrkvičiek Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať