Pridať recept

Oriešková torta z lieskovcov

ingrediencie

9 ks
bielok
300 g
cukor
100 g
lieskovce
80 g
polohrubá múka

Krém:

1/4 kg
maslo
2 ks
žĺtok
130 g
cukor
1 dl
silná káva

postup

1.
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a primiešame upražené mleté oriešky. Masu natrieme na polopergamenový pomastený papier do 3-4 kruhov a to vo vrstve pol centimetra. Povrch posypeme cukrom a upečieme. Po upečení papier stiahneme a pláty naplníme plnkou.
 
2.
Krém: Cukor uvaríme na retiazku a vlejeme ich do žĺtkov. Neskôr pridáme maslo a kávu a dobre ušľaháme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať