Pridať recept

Cannelloni s paradajkovou omáčkou

4
porcie
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Paradajková omáčka

300 g
paradajka
50 g
maslo
4 PL
olivový olej
2 PL
rajčiakový pretlak
1/2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
korenie
soľ
bazalka
petržlenová vňať

Cesto

300 g
múka hladká
3 ks
vajce
1 PL
parmezán
1 PL
olivový olej
1 PL
voda

Na dokončenie

100 g
mozzarella
100 g
ricotta
1 ks
brokolica
1/2 ks
cibuľa
čerstvý tymián
10 g
hladká múka
10 g
maslo
200 ml
mlieko
100 g
schwarzwaldská šunka
2 PL
parmezán
muškátový oriešok
korenie

postup

1.
Maslo spolu s olivovým olejom rozpustíme na panvici. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, po chvíľke aj nakrájané paradajky a rajčinový pretlak. Okoreníme a osolíme. Necháme na miernom plameni variť približne pol hodiny. Pred dokončením pridáme bylinky.
 
2.
Vypracujeme cesto z vajec, múky, vody, parmezánu a oleja a necháme ho 60 minút odpočívať. Potom vyvaľkáme pláty a narežeme ich na štvorce podľa šírky zapekacej misky. Necháme chvíľku schnúť, potom povaríme.
3.
Rozmixujeme uvarenú brokolicu. Do misky dáme ricottu, nastrúhanú mozzarellu, nakrájanú cibuľku a tymián.
4.
V hrnci rozpustíme na bešamelovú omáčku maslo, pridáme múku, vymiešame zápražku a prilejeme mlieko. Okoreníme, osolíme a pridáme muškátový oriešok. Varíme do zhustnutia. Potom pridáme parmezán.
5.
Na dno zapekacej misky nalejeme rajčinovú omáčku. Cannelloni pripravíme tak, že na plátok cesta dáme plátok šunky, trošku brokolicovej zmesi a zabalíme do rolky. Tie rozložíme do zapekacej misky. Na záver ich prelejeme bešamelom a dáme piecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekané kuracie prsia v paradajkovej omáčke: Ten najchutnejší letný recept
Vezmite kuracie prsia a urobte najlepší obed z jedného pekáča, celá rodina sýta! Recept na zapekané kuracie prsia
Máte chuť na zapekané kuracie prsia so syrom lahodnou paradajkovou omáčkou? Týmto jednoduchým receptom...
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.