Pridať recept

Špagety carbonara

5
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
syr Eidam
300 g
anglická slanina
1 balíček
špagety
5 ks
vajce
2 ks
smotana
strúhaný parmezán
soľ
korenie

postup

1.
Na kocky nakrájame slaninu a opečieme ju na nižšom plameni na panvici. Eidam s parmezánom nastrúhame do misky a oba druhy syru potom zalejeme smotanou. Pridáme aj vychladenú vyškvarenú slaninu. Vyšľaháme vajcia a pridáme do syrovej zmesi. Osolíme a okoreníme.
 
2.
Špagety vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme ich podľa návodu na obale. Al dente. Potom ich zlejeme a prepláchneme pod studenou vodou.
3.
Špagety vložíme späť do panvice s výpekom zo slaniny, ak je ho málo, pridáme niekoľko kvapiek oleja. Za stáleho miešania ich opekáme približne 5 minút. Osmažené špagety zalejeme syrovou zmesou a ešte asi 15 minút za stáleho miešania prehrievame. Servírujeme ich so strúhaným parmezánom. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Marek56
19.10.2021 08:13 | |
+1 -0
do carbonary NIDY nejde smotana, vznikne uplne ine jedlo