Špagety carbonara
5
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
syr Eidam
300
g
anglická slanina
1
balíček
špagety
5
ks
vajce
2
ks
smotana
strúhaný parmezán
soľ
korenie
postup
1.
Na kocky nakrájame slaninu a opečieme ju na nižšom plameni na panvici. Eidam s parmezánom nastrúhame do misky a oba druhy syru potom zalejeme smotanou. Pridáme aj vychladenú vyškvarenú slaninu. Vyšľaháme vajcia a pridáme do syrovej zmesi. Osolíme a okoreníme.
2.
Špagety vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme ich podľa návodu na obale. Al dente. Potom ich zlejeme a prepláchneme pod studenou vodou.
3.
Špagety vložíme späť do panvice s výpekom zo slaniny, ak je ho málo, pridáme niekoľko kvapiek oleja. Za stáleho miešania ich opekáme približne 5 minút. Osmažené špagety zalejeme syrovou zmesou a ešte asi 15 minút za stáleho miešania prehrievame. Servírujeme ich so strúhaným parmezánom. Servírujeme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.