Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vilnianska datľová mazúrka

ingrediencie

250 g
datle
250 g
mandle
250 g
čokoláda
6 ks
vaječný bielok
500 g
cukor práškový
1 ks
oblátka
podľa chuti
čokoládová poleva

postup

Ušľaháme sneh, do ktorého pridávame cukor. Najprv šľaháme nad parou, aby stuhol sneh a potom ho odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Zamiešame postrúhanú čokoládu, postrúhané mandle a posekané datle. Do formy dáme tenkú oblátku, vylejeme zmes a upečieme. Upečené polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.