Panna cotta s broskyňou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
smotana na šľahanie
250
ml
mlieko
2
PL
kryštálový cukor
3
želatína
3
ks
broskyňa
1
PL
limetová šťava
1
ČL
prášková želatína
postup
1.
Dve broskyne očistíme od jadra, šupy a rozmixujeme (môžeme použiť aj zavárané broskyne). V pohári s trochou vody necháme napučať práškovú želatinu. Pyré s limetovou šťavou ohrejeme a vmiešame želatinu. Broskyňovú omáčku odstavíme, naplníme ňou dno štyroch pohárov a vychladíme.
2.
Plátky želatíny zalejeme vodou a necháme napučať. V hrnci privedieme k varu smotanu a mlieko. Pridáme cukor a odstavíme, keď je cukor rozpustený. Plátky želatíny vyžmýkame a vmiešame do tekutiny. Smotanový krém navrstvíme na broskyňovú omáčku a vychladíme pri izbovej teplote, potom približne 2 hodiny v chladničke.
3.
Vrch pohára ozdobíme zvyšnou broskyňou, ktorú si narežeme na malé kúsky (prípadne aj strúhanou limetovou kôrou).
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.