Pridať recept

Diviačie stehno s brusnicovou omáčkou

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
diviačie stehno

Marináda

3 PL
olej
1 KL
mleté čierne korenie
1 KL
čerstvý tymián
1 KL
čerstvý rozmarín
1 KL
petržlenová vňať
1 KL
brusnice
1 dl
ríbezľové víno
1 ks
šalotka
podľa chuti
bobkový list, klinčeky, tymián
2 dl
brusnice
1 PL
maslo
4 dl
ríbezľové víno

postup

1.
Najskôr si urobíme z uvedených surovín marinádu. Stehno dôkladne umyjeme, ak treba očistíme od blán a masti. Najlepšie na noc naložíme do pripravenej marinády.
 
2.
Na druhý deň si mäso najskôr orestujeme z každej strany, preložíme do ohňovzdornej misy a zalejeme marinádou. Zakryté dáme piecť do rúry na 180 stupňoch, 2 zvodidlo, 50 minút. Podľa potreby obraciame. Potom mäso odokryjeme a necháme zapiecť z každej strany 10 minút.
3.
Počas pečenia si pripravíme omáčku. Na masle opražíme šalotku, bobkový list, klinčeky a tymián. Zalejeme vínom a pridáme brusnice. Varíme 20 minút. Potom prepasírujeme do iného hrnca rozvaríme a nakoniec ešte pridáme plátok masla.
4.
Podávame s pečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať