Pridať recept

Hovädzina s artičokami, olivami a oreganom

Hovädzina s artičokami, olivami a oreganom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

750 g
hovädzia sviečkovica
2 PL
olej
1 strúčik
cesnaku
1 zväzok
nová cibuľka
125 ml
biele víno
250 ml
hovädzí vývar
1 PL
paradajkový pretlak
2 KL
oregano
2 ks
artičoky
1/3 pohár
olivy

postup

Rúru predhrej na 180°C. Vo veľkej hrubostennej ohňovzdornej mise rozhorúč lyžicu oleja, vlož mäso a prudko ho opeč. Vyber ho a daj nabok. Zohrej ostatný olej, vlož doň roztlačený cesnak a nakrájanú cibuľku, 2-3 minúty opekaj. Prilej biele víno a po minúte varenia aj hovädzí vývar, paradajkový pretlak, oregano, soľ a čierne korenie. Keď zmes prešla varom, vlož do nej mäso, pridaj artičoky. Prikryté vlož na 30-40 minút do rúry. V posledných piatich minútach pečenia prisyp olivy. Vynikajúca príloha sú malé pečené zemiaky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať